Lyssna

oktober 29th, 2013 by Gustaf

Du kan hitta en hel del av Johny Bodes musik på internet eller via olika digitala tjänster. På Spotify finns till exempel en del av de 78-varvsinspelningar som återutgivits på CD. (Dock saknas de båda renodlade Bode-samlingarna Johnny Bode till dragspel och En herre i frack).

Johnny Bode-sällskapet och Vax Records gav 2023 ut Två sidor av Bode med sällsynta originalinspelningar av Bode och nyinsjungningar av Mattias Enn. Vax Records har även satt samman de två renodlade Spotify-samlingarna Johnny Bode sjunger Jules Sylvain volym 1 & 2 med flera spår som tidigare enbart funnits på stenkaka.

Dessutom finns två av Bodes ”porrskivor” på Spotify, nämligen Bordellmammas visor och Styrman Jansssons frestelser. Dock står Bordellmammas visor under artistnamnet ”Johnny & Lillemor” och kommer inte upp om man söker på Johnny Bode (eller Lillemor Dahlqvist, för den delen.)

För den som vill ha musiken på CD kan man köpa såväl Johnny Bode till dragspel som Bordellmammas visor och Styrman Jansssons frestelser lite här och var på internet. En herre i frack går ofta att hitta begagnad.

På Youtube och Vimeo kan du också hitta en hel del som inte finns på Spotify eller på CD, utan har förts över direkt från vinyl och 78-varvare av diverse entusiaster. Det är bara att söka. Johnny Bode har till exempel en egen Youtubekanal. Dessutom finns ett utmärkt sammandrag av 100-årskonserten 2012 på Vimeo.

Framförallt vill vi dock rekommendera Johnny Bodes soundcloudsidor. Där lägger JBS, genom styrelseledamot Henrik Påhle, kontinuerligt upp musik från Bodes hela karriär som inte återutgivits och är svår att få tag på. Allt från stenkakor till utländska inspelningar från vinylepoken. I nuläget finns en sida för 78-varvare (EDIT: Innehållet flyttat till Youtubekanalen) en för Sexrevyn Stig på, en för Bordellmammas dotter och en för den danska utgåvan Bordelmutters viser respektive den tyska Bordellmutters songs. Slutligen finns det en omfattande samling karaokeversioner, som inte nog kan rekommenderas. Mycket nöje!

ANGÅENDE RÄTTIGHETER:
Så vitt JBS har lyckas utröna finns inga ännu existerande rättighetsinnehavare till de texter, den musik och de bilder vi tillgängliggör digitalt via den här hemsidan. Skulle det trots allt finnas någon som anser sig ha rättigheter till något vi publicerar, så uppmanar vi den eller de personerna att höra av sig.