Läs

oktober 5th, 2011 by admin

SKRIVET OM BODE:
Johnny Bode-sällskapet rekommenderar varmt de båda biografierna En herre i frack – historien om Johnny Bode (1991) av Ingmar Norlén och Bengt Nyquist och Jakten på Johnny Bode – skandalernas man (2003) av Ingmar Norlén. Den sistnämnda är en utbyggd version av den förra och är att betrakta som den slutgiltiga biografin över Johnny Bode.

De båda böckerna är svåra att hitta antikvariskt eftersom de som en gång lagt vantarna på ett exemplar sällan släpper det ifrån sig. Däremot finns de på ett antal bibliotek runtom i landet.

SKRIVET AV BODE:
Johnny Bode skrev dessutom ett antal böcker själv. Det är dels några mer eller mindre sanningsenliga självbiografier, dels ett antal pornografiska romaner.

Följande verk är registrerade på Kungliga biblioteket med Bode som upphovsman:
1. Han friade i badkaret (1948)
2. Min kärlek var till salu (1950) (Pseudonym: Kiddie Niles)
3. Dö i tid (1950)
4. Brokiga förflutna (1950)
5. Jag var en kärlekskonstens mästare (1965) (Pseudonym: Johnny Delgada. Manusstöld av Per Meurling. Läs mer här.)
6. Min kärlek var till salu (1965) (Pseudonym: Johnny Delgada)
7. Elskovseksperten (Utgiven i Danmark, se nummer 5) (1966)
8. Min kærlighed var til salg (Utgiven i Danmark) (1966)
9. Landsforræder (Utgiven i Danmark) (1966)
10. Sex och svek (1967)
11. Liderlægen (Utgiven i Danmark) (1968)

LÄS SJÄLV:
Johnny Bode-sällskapet har som ett av sina delmål att göra Bodes böcker tillgängliga digitalt, ett projekt man kan läsa mer om  här. I nuläget finns porr-romanen Min kärlek var till salu som PDF här och den självbiografiska (men för den delen inte speciellt sanningsenliga) Brokiga förflutna här. Dessutom finner du den ”ekivåka” (sic) pikaresken Han friade i badkaret och den stulna porrhistorien Jag var en kärlekskonstens mästare här. Fler alster är tänkta att tillgängliggöras framöver.

ANGÅENDE RÄTTIGHETER:
Så vitt JBS har lyckas utröna finns inga ännu existerande rättighetsinnehavare till de texter, den musik och de bilder vi tillgängliggör digitalt via den här hemsidan. Skulle det trots allt finnas någon som anser sig ha rättigheter till något vi publicerar, så uppmanar vi den eller de personerna att höra av sig.