Jubileum – Johnny Bode 100 år!

oktober 10th, 2011 by admin

Den 6 januari 2012 skulle Johnny Bode ha fyllt 100 år. Detta firar Johnny Bode-sällskapet med att arrangera en två dagars jubileums-fest! Den 6 januari blir det firande med skyltuppsättning i Bodes födelsestad Falköping, den 7 januari blir det stor konsert på kulturhuset Oceanen i Göteborg.

På konserten i Göteborg blir det insläpp klockan 19 och artister på scen från klockan 20.

Biljettförsäljningen är igång redan nu (se information längre ner) och på Oceanen kan vi med stolthet presentera följande högklassiga artister:

LILLEMOR DAHLQVIST med pianist

För den som är bekant med Johnny Bodes senare produktion behöver Lillemor Dahlqvist ingen närmare presentation. Hennes Zarah Leander-klingande sångröst kan höras på skivorna ”Bordellmammas visor”, ”Styrman Janssons frestelser”, ”Sex-revyn Stig på” samt singeln ”Vill du bli min egen väninna?/Följ mig till min dröm-ö”. Trots att hon mer än en gång fick känna på Johnnys opålitliga karaktär förblev de vänner till slutet av hans liv. Hon har även sjungit in en skiva med Johnny Bodes tonsättningar av Nils Ferlins dikter (som Ferlin själv var mycket nöjd med), och har en gedigen bakgrund som revy- och kabaretprimadonna.

Till jubileumskonserten har Lillemor och hennes pianist Dage Jonsson utlovat ett program centrerat dels runt Ferlintonsättningarna från 1950-talet, dels runt Johnnys 30- och 40-talsschlagers, med örhängen som ”En herre i frack” som självklara ingredienser. Pornografiska visor ”överlåter hon till yngre generationer”, ett uttalande där vi tagit henne på orden. Johnny Bode-sällskapet är extremt stolta över Lillemor Dahlqvists medverkan. En höjdare!

––––––––––––––––––––––––––––––

BRÖDERNA TRÜCK


Bröderna Trück härrör liksom Johnny Bode från Västergötland och håller 30-talsmusikens fana högt. Sextettens specialitet är dragspelsswing i den legendariske Nisse Linds anda, och bandet har hittills givit ut fyra skivor, där Johnny Bode-melodier som ”Timmerflottar-Sixten” och ”Bel ami” återfinns på låtlistorna. Namnet Bröderna Trück är dels en blinkning till klassiska tyska dragspelsmärken, men syftar framförallt på det tryck som bandet framför sin musik med. Den perfekta orkestern för att ge rättvisa åt Johnny Bodes mellankrigsproduktion!
––––––––––––––––––––––––––––––

LOVE ANTELL &  BEATA HARRYSON med band

Love Antell är sångare i Florence Valentin, pop-punkbandet som tagit sitt namn efter en av Bodes pseudonymer. Love är en stor beundrare av äldre populärmusik (vilket man kan läsa mer om i den här intervjun) och har med glädje tagit sig an uppgiften att stå för den mer barnförbjudna delen av konsertprogrammet, baserat på ”Bordellmammas visor” och Johnny Bodes övriga porrskivor från sent 1960-tal och tidigt 1970-tal.

 

Hans vapendragare på detta uppdrag är Beata Harryson,  sångerska, dansös och klubbfixare. Hon har tidigare uppträtt på såväl Melodifestivalen som Stockholm Pride och diverse burlesk-föreställningar. Framför allt är hon känd som tolkare av 20-, 30- och 40-talets stora sångerskor, från Leander till Piaf. Lyssnar man på hennes insjungning av ”Jag vill ha en gondol” så inser  man direkt att här är även rätt person att föra vidare arvet från Lillemor Dahlqvist och Lena Junoff!

Tillsammans med en specialsammansatt orkester kommer Love och Beata att framföra utvalda sånger från Bodes undergroundproduktion, allt i en gladlynt dekadent kabaret-inramning.

––––––––––––––––––––––––––

Förutom detta planerar vi att ha en mängd gästartister, kringaktiviteter, cocktailbar (med kök) etc.  David Nessle, känd bland annat från Kapten Stofils redaktion, kommer att att vara DJ och spela passande musik. Thor Modéen-sällskapet T.O.F.S. gör ett gästspel, galna apdvärgar kommer att förevisas, liksom utställningen ”Ett liv i skandalrubriker”. Lägg till detta köp-och-sälj-hörna med stenkakor, vita handskar och annan Johnny Bode-memorabilia. Vår tanke är att det ska bli en helkväll i ordets rätta bemärkelse!

––––––––––––––––––––––––––

HUR KÖPER JAG BILJETTER?

Lätt som en plätt. Sätt in pengar på Johnny Bodesällskapets bankgiro 415-6683 och skicka sedan ett mail till info@johnnybode.com med ditt namn, postadress samt e-post. Biljetten till konserten 7 januari kostar bara futtiga 50 kronor, men av alkoholtekniska skäl krävs även medlemskap i Johnny Bode-sällskapet, vilket kostar 100 kronor. Totalt pris om man inte tidigare är medlem blir alltså 150 kronor. Då ingår även medlemskort och rockmärke, vilket delas ut i samband med konserten.

Antalet biljetter är begränsat till 200 stycken och en hel del är redan sålda. Så skynda att handla!

 

en kommentar

  1. […] – Johnny Bodes hästprank från 1934. Vill passa på att tipsa om Bodes 100-årsdag och firandet av denna. […]

Leave a Reply