Aprilmöte på Gyllene Suggan

april 13th, 2014 by Gustaf

sugganJohnny Bode-sällskapets vårmöte den 26 april kommer att äga rum på restaurang Gyllene Suggan i Majorna. Denna nyöppnade krog på Karl Johansgatan har tagit sitt namn från en bordellkrog som var belägen på Allmänna Vägen under 1800-talet. Epitetet ”Suggan” har sedan hängt kvar i det allmänna medvetandet och ärvts av den (ö)kända alkispuben Västerhus strax intill.

Den nya upplagan av Gyllene Suggan skall dock inte förväxlas med nyss nämnda lokus utan är ett betydligt trevligare etablissemang, med en inredning och stämning som borde passa ett sällskap av vår kaliber. Eftersom krogen öppnar klockan 15 på lördagar så samlas vi då. Vi river av mötet först och äter sedan, gissningsvis cirka 16.30. Det blir alltså tidig middag snarare än lunch den här gången.

Vill man vara med ska man anmäla detta till styrelsen senast onsdag 23 april (men gärna tidigare) och samtidigt tala om vad man vill äta. Vegetariska rätter saknas på á la carte-menyn, men krogen serverar alltid ett vegetariskt alternativ till lunchen under veckorna, så det bör inte vara problem att få köttfri mat om man föranmäler. Väl mött i Suggans tecken!

Leave a Reply