Berusad trubadur hyllar Bode

december 26th, 2012 by Gustaf

Veckan innan jul kom det ett vadderat kuvert på posten till Johnny Bode-sällskapets högkvarter. Det innehöll en cd-skiva och ett brev. I brevet stod följande:

God dag!

Här följer en liten julklapp till Johnny Bode-sällskapet. En skiva jag spelat in och skrivit själv i sann JB-anda. Alla låtar är skrivna under alkoholintag och utan hämningar. Som man kan urskilja av omslaget och av låtarnas texter är jag ett stort fan av Johnny Bode.

Skivan har hittills inte mottagits speciellt väl av radio, tidningar etc, men det var inget som förvånat mig. Jag hoppas dock att ni kan få glädje av den som många andra jag träffar på mina spelningar med samma udda humor. God jul!

”Jag har förlorat mina pengar
Alla smycken har jag sålt
Allting kan jag mista, det gör ej ett skvatt
Om jag får behålla min frack!”

Hälsningar
Christopher Escoz, Den Fulle Trubaduren.
Stolt medlem i JBS

 

Att herr Escoz verkligen talar sanning både när det gäller att han är en berusad trubadur och en stor Bode-beundrare råder det inget tvivel om. Det räcker som sagt med att titta på omslaget. I en av sina texter låter han även meddela att ”Bordellmammas visor är favoriten”.

Rent musikaliskt låter det dock inte så mycket som Johnny Bode, en närmare referens både som kompositör och textförfattare är nog Björn Rosenström. Kanske inte så konstigt med tanke på att Christopher Escoz är professionell krogtrubadur.

En rolig detalj är dessutom att han är bosatt i byn Grönskåra i Högsby kommun, Småland. Från samma by kom Karl Gerhards mamma, och bara ett par mil norrut ligger Fågelfors, där Ernst Rolfs pappa växte upp. Går man istället 2,5 mil åt nordost hittar man Lillsjödal, födelseort för Greta Garbos mamma. Och från grannkommunen Mönsterås härstammar såväl Bode-tolkaren Mattias Enn som JBS ordförande Gustaf Görfelt. Ett produktivt hörn av Sverige!

Christopher Escoz opererar främst i östra och centrala Småland samt på Öland. Så bor du i faggorna och vill ha en underhållare på festen som spelar Bordellmammas visor (eller för all del en hel del något annat, han har omkring 1000 låtar på repertoaren) så vet du nu vart du ska vända dig. Mer information samt musikaliska smakprov från skivan finns på Christopher Escoz hemsida.

Från JBS-styrelsens sida tackar vi för skivan och uppmuntrar alla andra artister som tolkar och/eller låter sig inspireras av Johnny Bode att följa Christopher Escoz exempel. Hör av er till oss och skicka gärna smakprov, givetvis uppmärksammar vi alla som håller Bodes arv levande!

Leave a Reply