Bode på höjden och tvären

april 26th, 2021 by Gustaf

I söndags var ingen annan än en oss närstående kompositör, sångare och persona non grata veckans profil i Svenska Dagbladets söndagskryss.

Konstruktören Jerry Waldemarsson kontaktade Johnny Bode-sällskapet för några veckor sedan eftersom han behövde hjlp med bilder, vilket han så klart fick.

Korsordet är alltså proppfullt med fakta om Johnnys verk, liv, blamager, eskapader och missöden. Samt även en hel del om sällskapet som bär hans namn. Mycket bra reklam och mycket bra folkbildning.

Så här skriver Jerry Waldemarsson:

Jag läste Norléns biografi, om en fullständigt häpnadsväckande människa jag inte kände till, förutom Bordellmammas visor som jag lärde mig som tonåring. Kan jag hjälpa till att sprida detta livsöde till fler är det mig hugnesamt. Jag misstänker att jag lär få ett och annat förtrytsamt brev från lösarkretsen över detta tilltag. Ser jag också fram emot.

Vi kan bara instämma och säga som Jerry (och Povel Ramel): hugnesamt, mäkta hugnesamt!

Tags:

Leave a Reply