Ceremonin på torsdag

juli 22nd, 2013 by Gustaf

VAR OCH NÄR? OCH HUR KOMMER MAN DIT?
Invigningsceremonin för Johnny Bodes minnessten äger rum på Limhamns kyrkogård, kvarter 26 D, klockan 15 på torsdag 25 juli.

Kvarter 26 D är beläget längst ner mot det gamla kalkbrottet, intill kapellet och längst bort från kyrkan. Kommer man med bil kan man svänga in vid blomsteraffären på Norra Hylliegatan och sedan följa väganvisning mot Trons Kapell. där finns en stor parkeringsplats och då behöver man inte promenera över hela kyrkogården för att komma fram.

Bilister som kommer via E6/E20 kan svänga av vid trafikplats Vintrie (sista innan bron) och sedan följa Lorensborgsgatan upp till korsningen med Annetorpsvägen, där man tar vänster. Då har man strax kalkbrottet till vänster och kyrkogården till höger.

Den som reser med Skånetrafiken kan ta buss 4 mot Bunkeflostrand och gå av vid Malmö Västanväg. Därifrån är det en knapp kilometer att gå till kyrkan och kyrkogården, följ bara skyltningen.

Kommer man istället med tåg går man av vid station Hyllie och tar sedan buss 33 mot Ön. Efter fem minuters bussresa avstigning vid hållplats Kalkbrottet. Därifårn är det bara ett hundratal meter till kvarter 26.

HUR GÅR DET TILL?
Vi rekommenderar alla deltagare att klä sig högtidligt (bestäm själv vad det betyder) och gärna lite retro-aktigt i 20-50-talsstil. På kvällen kan man antingen byta om till något annat i samma stil, eller behålla samma kläder. Det bestämmer man själv. Bara fantasin sätter gränserna. Vi hyllar trots allt en man som kom till sin egen rättegång i midnattsblå smoking, solglasögon och gymnastikskor.

Johnny Bode-sällskapet kommer att bidra med en krans att lägga vid stenen, men det går också mycket bra att ha med egna kransar, buketter, blommor, whiskybuteljer eller andra passande presenter och hyllningar till dagens centralgestalt. Även konjakskransar kan gå bra, eftersom Johnny Bode var förtjust i sådana.

Tal kommer att hållas av Johnny Bode-sällskapets ordförande Gustaf Görfelt, Lillemor Dahlqvist och Bodes levnadstecknare Ingmar Norlén. Det blir även ett sångframträdande.

Inför ceremonin kommer det att delas ut program, och där finns även informationen om kvällens fest med musikuppträdande.

OCH EFTERÅT?
Efter ceremonin erbjuder lokale hembygdskännaren Roland Öhrstrand en gravvandring på kyrkogården där han berättar om olika bemärkta gravar.

En annan medlem, Joachim Tevebring, bjuder medverkande på kafferep med konjak och kakor i sin bostad på Norrbäcksgatan 34, 7v. Hans residens är beläget i Kroksbäck, 15-20 minuters promenad från kyrkogården och på väg mot Savoy. Medtag gärna egna förfriskningar om så önskas. Det kan också tänkas bli dragspelsmusik och allsång, eller vansinniga apdvärgar. Ingen vet.

VAD HÄNDER PÅ KVÄLLEN?
Klockan 18 är det så middag på Savoy. Tyvärr var Café le fil de Rasoir sommarstängt, så vi får hålla till på Bishops Arms istället. Men det är i samma byggnad, så vem bryr sig? Johnny Bode hade inte gjort det.

Om du inte redan bokat bord, gör det så fort som möjligt. Det kommer att underlätta för personalen om de vet hur många som kommer, vilket i sin tur förbättrar möjligheten att få mat och dryck någorlunda snabbt.

Klockan 21 öppnas så portarna till festlokalen, där det musikuppträde klockan 22. Möjlighet att köpa förfriskningar kommer att finnas, entré 50 kronor. Dessutom kommer en mängd exklusiv merchandise att finnas till salu och/eller lottas ut i ett rafflande lotteri.

VAD ÄR POÄNGEN?
Nu ska vi ge Johnny det gravöl han aldrig fick för 30 år sedan.Väl mött!

 

Leave a Reply