Höstmöte på Göta älv

oktober 31st, 2012 by Gustaf

Den 23 oktober höll Johnny Bode-sällskapet höstmöte i Göteborg. Liksom i april huserade församlingen ombord på S/S Marieholm bakom operan, där restaurang Jazzå håller till och där det kvällen till ära var ettårsjubileum för Göteborgs trevligaste klubb: Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge. Eftersom Musikdirektören har begränsat med Johnny Bode i sortimentet bad han oss ta med lite fler. Sagt och gjort, stenkakeportföljen packades.

Bode-kumpaner från så långt bort som Halmstad hade mött upp, och snart var vi tretton runt bordet – ett mycket passande tal i sammanhanget. Till skillnad mot på årsmötet var styrelsen den här gången ordentligt förberedd, dagordningsförslag hade skickats ut och volymen i lokalen var till en början låg, vilket gjorde det möjligt att ha ett rappt och effektivt möte som inte tog längre än cirka 45 minuter. Därefter gick vi över till att äta, dricka, prata och spisa Musikdirektörens plattor, som snart ljöd över däck.

Komplett protokoll kommer att skickas ut till samtliga medlemmar inom en nära framtid (det kommer alltså inte att dröja åtta månader den här gången). Dock beslöts det om tre mycket viktiga göromål, som kommer att presenteras i separata inlägg här ovan.

Innan vi går över till det första av dem kan vi dock bjuda alla sympatisörer som inte hade möjlighet att närvara på en liten bildkavalkad:

Här beskådas Musikdirektör Bengtsson själv, i såväl högform som fez. På begäran från JBS-bordet spelade han förutom väl utvalda Johnny Bode-nummer även bland annat ”Fram för fältsport” med Gösta Johnsson. Världens kanske mest militanta kampsång  för orientering.

 

 

 

 

 

 

 

Klubben firade som sagt ettårsjubileum just denna tisdag och Bengtsson uppvaktades därför av en grupp damer som bakat en kladdkaka i form av en stenkaka till honom. Även Jazzå skänkte honom en tårta, och den noble direktören bjöd därför alla närvarande på dessert, alternativt sött tilltugg till ölen. Mycket trevligt!

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom kvällen gick i den dåliga smakens tecken var det givet att en av gästartisterna var svenske mästaren i ordvits. Hans skämt var så låga att de gav publiken dykarsjuka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som sig bör slutade kvällen med att en medlem smet från notan, och kuplettcharmören Mattias Enn fick punga ut för vederbörandes caesarsallad, till övriga närvarandes stora munterhet. För säkerhets skull skall dock påpekas att springnotan berodde på ren tankspriddhet och att smitaren genast såg till att Mattias fick sina pengar när misstaget påpekades. Inga riktiga Bode-takter alltså…

Allt som allt ett mycket trevligt möte med trevligt sällskap, god mat, gott öl, god musik och utsökt dålig smak. Tack till alla närvarande.

Och till alla Bode-fantaster i andra landsändar: det kommer att bli aktiviteter i andra landsändar snart. Bland annat hoppas vi kunna bjuda på ett minst sagt historiskt arrangemang i Skåne 2013.  Men mer om det i nästa inlägg.

Leave a Reply