Johnny Bode auf Deutsch

april 13th, 2014 by Gustaf

Johnny Bode auf DeutschDet senaste nytillskottet bland våra soundcloudsidor är den tyska utgåvan av ”Bordellmammas visor” från 1968 med Johnny Bode och Lillemor Dahlqvist.

LP:n är kompletterad med de båda singlar med homosexuellt kärlekstema som sjöngs in av Johnny respektive Lillemor och gavs ut samtidigt: ”Achilles Klage”/”Wir Zwei, wir sind nicht wie die Andern” och ”Komm lass uns traumen”/”Willst du meine eig’ne Freundin sein?”

Dessutom bifogas ”In Berlin hab’ ich mein Herz gelassen”, en ”vanlig” schlager av Bode som duon sjöng in samtidgt med förhoppning att den skulle ges ut senare, något som emellertid aldrig blev av. (Låten är plockad från ett kassettband och håller tyvärr inte samma ljudkvalitet som de andra, bland annat är det ett hack mitt i sången.) Johnny Bode-sällskapet är glada att kunna tillgängliggöra dessa ytterst sällsynta inspelningar. Lyssna här. Bitte schön!

PS: Missa inte heller privatinspelningen ”En herre i hatt” på 78-varvssidan, för ett smakprov på hur den sene Bode lät live.

Leave a Reply