Johnny Bode goes podd

december 14th, 2015 by Gustaf

Att Kalle Lind förr eller senare skulle beröra Johnny Bode i sin podd Snedtänkt var kanske inte helt otippat. Lind har i radio, böcker och blogg under ett antal år borrat sig allt djupare ner i sin fascination för svenskt kulturliv ca 1960-1990, med speciell inriktning på a) udda fenomen och b) gubbar. Bäddat för Bode, med andra ord.

Nu har Lind tillsammans med journalisten Johan Bohlin gjort ett poddavsnitt om könsrock, där Johnny Bode figurerar som en av denna brokiga genres urfäder. (På samma sätt som i Kobras könsrocksspecial 2011. ((Omskriven här när det begav sig.)) Detta tv-program berörs även i podcasten. Meta!).

I sammanhanget kan nämnas att undertecknad först var tillfrågad att vara intervjuperson/bollplank/bisittare, men tackade nej. Främst på grund av bristande tid, men även för att jag kände att könsrock i allmänhet inte riktigt är min tepåse. Uppenbarligen kan det löna sig att vara svårflörtad ibland, för nu har herr Lind återkommit med erbjudande om att spela in ett poddavsnitt enbart om Johnny Bode. Detta kunde jag förstås inte tacka nej till och inspelning planeras nu i slutet av januari 2016.

Kalle Lind

EDIT: Lyssna på poddavsnittet här.

Tags: , ,

Leave a Reply