Jubileet i bilder 2: Styrelsens excesser

september 3rd, 2019 by Gustaf

En viktig anledning till att hålla festen var, förutom att fira att sällskapet funnits i tio år, att göra av med medlemmarnas pengar.

Johnny Bode-sällskapet har nämligen varit alldeles för dåligt med detta, vilket strider helt mot sällskapets anda och intentioner. I stället har pengar samlats på hög på bankkontot, och banken har alltmer enträget börjat uppmana oss att skaffa organisationsnummer och registrera oss hos Skatteverket.

Detta kommer vi självklart ALDRIG att göra! I stället ska pengarna användas till fest och befängda dumheter, gärna i kombination.

Vi började med att hyra in en dekadent orkester (mer om denna i senare inlägg) frakta den till Malmö och inkvartera medlemmarna på Hotell Astoria, där även delar av styrelsen bodde.

Detta ser ut som ett hotell Johnny Bode skulle smita från räkningen på.

Dessutom bestämdes det att styrelsen behövde göra en värdig entré på festen, som anstår dess upphöjda ställning.

För detta ändamål hyrdes det yppersta inom vulgär lyx, en leopardmönstrad limousin.

Notera särskilt cyklisternas avundsjuka blickar.

Limon var för tydlighetens skull även försedd med föreningens emblem, så att alla plebejer på den pågående Malmöfestivalen skulle förstå vilka det var som gled förbi dem när de stod och idisslade sin langos.

(På bilden nedan kan ni dessutom se prototypen till den minnestallrik i begränsad upplaga som tagits fram till jubileet. Tyvärr blev inte de resterande tallrikarna färdiga i tid, men de kommer så småningom.)

Styrelsemedlemmarna Henrik Påhle, Fredrik Tersmeden och Gustaf Görfelt fick förstärkning av den nye rekryten Joakim Wille (t v). Kvartetten packade in sig i limon, varefter den rullade i väg genom stadens gator.

Ett syfte med limousinen var förstås att bara glida runt och vara fräsig. Men vi ville även ha ett uppdrag.

Plan A var att hämta sällskapets grand old lady Lillemor Dahlqvist från hennes boende för att frakta henne till festen, men när Lillemor redan kvällen innan kunde meddela att hälsan satte stopp gick vi över till plan B.

Den mångårige JBS-medlemmen Bo Fureby plockades därför upp på annan adress och tillsammans färdades vi söderut, ivrigt skålande och med jukeboxen i bilen inställd på idel hits från stenkakornas gyllene epok.

Sekreterare Tersmeden mest korrekt klädd av alla passagerare, i matchande basker.

Efter en stunds nåddes trippens sydspets: Limhamns kyrkogård. Här klev vi ur, tillsammans med den vackra krans som Bo Fureby (florist till yrket) förfärdigat.

Kransen placerades vid Johnny Bode-Delgadas minnessten, som JBS lät installera intill minneslunden den 25 juli 2013.

När detta uppdrag var fullgjort öppnade sig himlens portar och deltagarna kastade sig in i limousinen vars mycket sympatiske chaufför Anders satte kurs på Malmöhus.

Under tiden stod övriga festdeltagare och väntade vid vindbryggan. De fick vänta extra länge eftersom styrelsen var fashionabelt sen.

När regnet kom kunde de söka skydd i portvalvet, och i sann scoutanda var de flesta förberedda på nödsituationer.

Så kom då den stolta stunden. Styrelsen anlände och hälsades av Nobelfanfar och massornas jubel.

Efter detta började själva festen. Men bilderna därifrån får ni vänta med att se till nästa inlägg.

PS: En film på styrelsens ankomst kommer att bifogas här inom kort.

Leave a Reply