Jubileumsutställning i Västervik

mars 27th, 2012 by Gustaf

Nu fortsätter jubileumsåret 2012 med en utställning vid Visarkivet i Västervik. 3-21 april visas ”Johnny Bode 100 år”, med unikt material bland annat utlånat av Johnny Bode-sällskapet. Bilder, texter, citat, skivor, signerade originalnoter och tidningsklipp från tiden berättar den sällsamma historien om Johnny Bodes liv.

Tisdagen den 3 april klockan 19.00 öppnas utställningen med ett musikaliskt hyllningsprogram till Johnny Bode. Kuplettcharmören Bo Fureby från Nossebro, medlem i Johnny Bode-sällskapet, bjuder på örhängen från Bodes tidiga grammofonrepertoar. För pianoackompanjemanget svarar Sören Pettersson från Gamleby.

– Det är verkligen roligt att få lyfta fram Johnny Bode som sångare och kompositör! Tidigare har jag gjort program som förknippas med Ernst Rolf, Karl Gerhard, Edvard Persson, Sven Olof Sandberg och Ulla Billquist med flera, berättar Bo Fureby.

Publiken får lyssna till melodier som En herre i frack, Två solröda segel och Timmerflottar-Sixten.

– Det här är melodier som många känner igen och publiken får gärna sjunga med, försäkrar Bo Fureby. Men hur många känner till att det var Johnny Bode som lanserade Den gamla spinnrocken  här i Sverige?

Den som förväntar sig att höra någon av Bordellmammas visor från sent 60-tal blir däremot besviken.

– Det finns andra kanaler för den som vill lyssna på dem. Vi har valt att fokusera på Bodes tidigare produktioner i det här hyllningsprogrammet, säger visarkivarie Marcus Brännström.

Johnny Bode-sällskapet uppmanar självklart alla medlemmar och andra intresserade som har vägarna förbi norra Småland att besöka utställningen!

 

Bo Fureby

Leave a Reply