Lillemor Dahlqvist uppträder i Malmö

juli 14th, 2013 by Gustaf

Lillemor Dahlqvist under hennes bejublade framträdande i Göteborg 2012.
Foto: David Nessle

Revyprimadonnan Lillemor Dahlqvist lärde känna Johnny Bode i samband med inspelningen av ”Bordellmammas visor” 1968. Trots att hon fick utstå både det ena och det andra från Johnny Bodes håll så bestod deras vänskap genom åren och det var till sist hon som hittade Johnny död den 25 juli 1983. Sedan dess har hon bland annat sjungit in Bodes Ferlin-tonsättningar på skiva och under många år varit styrelse ledamot i Johnny Bode-Delgadas stiftelse. Hon är även hedersmedlem i Johnny Bode-sällskapet.

Vad kan då vara mer passande än att Lillemor medverkar när Johnny till sist får den sten han snuvades på vid sin död?

Tillsammans med Johnny Bodes levnadstecknare Ingmar Norlén kommer Lillemor Dahlqvist att tala vid stenavtäckningen på Limhamns kyrkogård (se inlägget nedan). Hon kommer även att framträda under festligheterna på kvällen tillsammans med sin pianist Dage Johnsson.

Festen kommer att hållas i slutet sällskap, men är öppen för alla som är medlemmar i Johnny Bode-sällskapet. Det kommer även att vara möjligt att bli medlem på plats. Mer detaljer om tid och plats kommer att ges  i samband med ceremonin på Limhamns kyrkogård klockan 15, torsdag 25 juli.

 

Leave a Reply