Med lingonröda ögon över vinglande mo – Johnny Bode goes to Växjö!

juni 4th, 2024 by Gustaf

Johnny Bode-sällskapet kan nu avslöja sommarens stora begivenhet. Lördagen den 10 augusti blir det stor Johnny Bode-bonanza i Kronobergs metropol, Växjö!

Denna stad fick Johnny högst ofrivilligt stifta bekantskap med under 1930- och 1940-talet, när han i omgångar vistades på S:t Sigfrids sjukhus, eller i olika typer av ”öppenvård” i grannskapet.

Det finns också andra kopplingar till Johnnys liv i och omkring Växjö. Detta har den kände JBS-medlemmen ”Whisky-Hasse” Nilsson fördjupat sig i som en av skaparna av en antologi om kända Växjöbor. Hasse kommer att vara sällskapets ciceron under dagen tillsammans med JBS-styrelsens främste smålänning Gustaf Hulting.

De exakta detaljerna i programmet kommer att avslöjas senare, samtidigt som vi öppnar för anmälningar. Men redan nu kan de stora dragen målas upp:

*Arrangemanget kommer att ta sin början vid järnvägsstationen kl 13 när deltagarna hämtas upp med buss.

*Aktiviteterna kommer bland annat att omfatta exkursioner till S:t Sigfrids sjukhus och till godset Huseby utanför staden, där den bekanta (och i likhet med Johnny omyndigförklarade) adelsfröken Florence Stephens huserade.

*Lunch på Huseby och middag i Växjö stad lär förekomma.

*Liksom Lennart Hyland och Lasse Holmqvist kommer vi att ha så kallad öppen sluttid på vårt program. Efter middagen övergår det mer styrda innehållet i fri hopp och lek.

*Antalet deltagare kommer att vara begränsat och styras av hur många som får plats i bussen och på matställena. Först till kvarn-principen kommer att tillämpas när vi väl öppnar för anmälan.

Så håll edra radioapparater påslagna dygnet runt för att inte missa kommande utsändningar. Alla uppgifter om att motståndet givits upp är falska! Var redo!

Tags:

Leave a Reply