Nu blir det partaj!

september 9th, 2014 by Gustaf

junoff_omslag.indd Hennes livshistoria är lika osannolik som hennes kokkonst. Nu släpps Lena Junoffs kombinerade memoarer och kokbok Primadonnan från Hisingen. Och Johnny Bode-sällskapet är så klart med på ett hörn. Konstigt vore det annars, det är ju Lena som döljs bakom pseudonymen Gilda på LP:n Bordellmammas dotter och är Johnny Bodes duettsångerska i befängda sångnummer som När atombomben kommer och Bakifrån, bakifrån.

Författare till detta magnum opus är ingen mindre än Bo Sjökvist. I likhet med radiodokumentären om Lena Junoff  i våras så är boken en spin-off på den Johnny Bode-dokumentär som Bosse och Bengt Löfgren arbetat på de senaste fem åren. Illustrationerna är gjorda av den legendariske serietecknaren, satirikern, bloggaren och fanzinmakaren Pontus Lundkvist, och blandas med sidor ur Lena Junoffs egna fotoalbum. Dessutom får läsaren njuta av foton på hennes mat i bästa Husmoderns almanack-stil, komplett med läskig färgsättning!

Lördagen den 4 oktober klockan 19 är det dags för göteborgsupplagan av releasepartyt. Det äger rum på fd Hells Angels tatueringssalong, numera Göteborgs Dramatiska Teater, Stigbergsliden 5B.

(Stockholmsupplagan äger rum två dagar tidigare, den 2 oktober, i samband med Club Sunkit på Södra Bar. Men där är inte vi inblandade, utan hänvisar istället till Sunkit-profeterna själva.)

Exakt vad som kommer att äga rum är ännu så länge hemligt. Men gästerna kan räkna med spektakulär underhållning, så mycket står klart. Var du med på  Johnny Bodes 100-årsjubileum så vet du att Lena Junoff älskar att stå i rampljuset. Vi lär få se mycket av henne, men det blir också annan underhållning och – självklart – olika kulinariska inslag.

Inträdet kommer att bli gratis eller i varje fall mycket billigt. Däremot kommer antalet platser att vara begränsat och det blir inga förköp. Med andra ord vill det till att hänga på låset, först till kvarn gäller.

Mer detaljer följer framöver. Stay tuned!

 

2 kommentarer

  1. Hans Hansson skriver:

    Hej Gustaf Görfelt och alla andra arrangörer av det jättetrevliga releasepartyt för Lena Junoffs bok.

    Både min dam och jag tycker att hela kvällen var jättetrevlig. Lena Junoff är ju en fantastisk berätterska framför allt. Hon kan både sjunga och prata dialekter och språk. Det enda som vi hade önskat är, att hon skulle ha sjungt några av porrlåtarna. Hon är en mycket öppen och frimodig kvinna som vi bägge gillar. Jag tog 9 foton samt en liten video på Lenas sång. Den är 2’22’ lång. Vi vill också tacka för dryck och alla snittar som vi åt. Vi bägge gick med som medlemmar i JBS igår. Vi hoppas på fler trevliga möten med sällskapet.

  2. Hans Hansson skriver:

    Jag skrev 9 foton. Det var 21 foton! Om det går att rätta.

Leave a Reply