Pilsnerfilms-picknick i Stockholm

mars 23rd, 2014 by Gustaf

Photo: Jessica Silversaga

Foto: Jessica Silversaga, www.silversaga.se

Johnny Bode-sällskapet har sedan starten 2009 haft aktiviteter i Göteborg, Falköping och Malmö. Det innebär dock att en stor del av landet fortfarande är jungfrulig mark, till exempel vår Kungliga Hufvudstad Stockholm. Nu ska det dock bli ändring på det.

Två av våra mest likasinnade syskonsällskap, Ekmansällskapet och Thor Modéen-sällskapet TOFS, anordnar varje år en gemensam pilsnerfilms-picknick på Djurgården. Som sanna festproffs har JBS i år bjudit in sig själva till denna skiva – med arrangörernas goda minne ska tilläggas. (Vi får väl se om de får skäl att ångra sig.) Det exakta datumet för picknicken är ännu inte helt spikat, men våra källor inom Säpo, Gestapo, Stasi, Ustasja och STIM är överens om att det kommer att bli antingen lördag 31 maj eller söndag 1 juni.

Alla JBS-medlemmar som bor i Stockholm eller kan tänka sig att åka dit bör alltså boka in den här helgen i sin kalender. Exakt dag, tid och lokal kommer att meddelas senare, likaledes vilka eventuella aktiviteter JBS kommer att bidra med till arrangemanget. Men ni kan gärna börja botanisera i garderoben redan nu, eftersom stilig klädsel (1910-1950-tal) spelar en stor roll i denna begivenhet. För inspiration, titta på bilder från förra årets picknick här, här, här och här.

(Fast Grosshandlare Lindberg i TOFS påpekar att hela picknick-sällskapet inte syns på dessa bilder: ”Ja, en del är ju väldigt intresserade av kläder och de är dem man ser. Vi satt bredvid och skrålade och drack lättgrogg” säger han. Ingen behöver alltså känna sig avskräckt om man inte når upp till nivån på fotona. Att göra bort sig är ju trots allt JBS signum.)

Vi ses i det gröna!

UPPDATERING:
Datum har nu spikats till lördag den 31 maj. Klockslag kommer att meddelas senare.

Leave a Reply