"Knäpp upp gylfarna, nu blir det balett!"

november 4th, 2013 by Gustaf

SexrevynÄnnu en skiva har förärats med egen soundcloudsida, nämligen Sexrevyn stig på. Utgiven 1973 är det den tredje och näst sista ”porr-LP:n” Johnny Bode gjorde. Efter en utflykt till Prince förlag var han tillbaka på Rondex, som givit ut ”Bordellmammas visor” och hade även återupptagit samarbetet med Lillemor Dahlqvist. (Eller rättare: hon hade återupptagit samarbetet med honom, efter hans sabotage av hennes karriär 1968. (Fast på ”Ska vi pippa?” är det inte Lillemor utan en viss Kjerstin som sjunger). Det är en av de ovanligaste att hitta i skivbackarna och kanske den konstigaste, med sitt revytema och pålagda skratt och applåder. Mupparna möter tourettes syndrom, skulle man kunna säga.

Tvångsmässigheten är påfallande inte minst i den superlånga tvådelade sången ”Landskamp i sex”, ett evighetsnummer som bara pågår och pågår och pågår. Bode verkar nästan ha kommit in i någon sorts trans, käckt trallande fula ord medan han fantiserar för fullt. Äktsvensk bisarro i sitt esse. Lyssna och häpna!

8 kommentarer

 1. Henrik Påhle skriver:

  Min favoritlåt är ”Jag Älskar Var Dag Flera Gånger”. Elegant, eldigt, extatiskt, ekivokt. Helt enkel oanständigt bra lounge-porr. Johnny i sitt esse!

 2. Ingmar Norlén skriver:

  Glömmer du möjligen en LP? De kom i den här ordningen:
  Bordellmammas visor
  Bordellmammas dotter
  Sexrevyn
  Styrman Janssons Frestelser

  • Gustaf G skriver:

   Jaha, var ”Styrman Jansson” sist? Har alltid uppfattat det tvärtom, eftersom du räknar upp dem så (Jakten på Johnny Bode, s 209) och de dessutom nämns likadant på Wikipedia-sidan. Lurigt när de har samma utgivningsår, då går det inte att se i diskografin. Men givetvis ändrar jag direkt. Viktigt att det är rätt!

 3. Carl Delgada skriver:

  Den skivan har snurrat från början till slut minst 50 gånger sen jag köpte den på en skivmässa förra året, för 50kr! i mint condition! Man kunde tro att den aldrig spelats innan.

 4. Ingmar Norlén skriver:

  Kanske har jag fel.

 5. Tårvijd skriver:

  Snyggt jobbat Henrik. Jag säger bara ojojojojojoj, ojojojojojoj, ojojojojojojoj, ojojojoj osv.

 6. Trond Wathne Tveiten skriver:

  Det er ikke lett å få tak i disse platene i Norge, så er det noen som vet hvor jeg kan skaffe dem? Spessielt Sexrevyn sliter jeg å finne noe sted

Leave a Reply