Alla detaljer om LYX-festen!

juni 25th, 2019 by Gustaf

Vi kan nu avslöja ännu fler rafflande detaljer om Johnny Bode-sällskapets 10-årsjubileum den 10 augusti.

Som tidigare nämnts slår vi upp portarna på Restaurang Wega i Malmö klockan 17.45 på kvällen (läs mer längre ner).

Men redan tidigare på dagen bjuds det på en helt unik aktivitet, nämligen

MALMÖSTADSVANDRING I JOHNNY BODES FOTSPÅR

Att Johnny Bode tillbringade merparten av de två sista decennierna av sitt liv i Malmö vet nog de flesta Bodeentusiaster. Men mer exakt var i Malmö? Och hur?

Medlemmarna Fredrik Tersmeden och Mikael Falk har snokat runt och kartlagt vår hjältes malmöitiska antecedentia, och erbjuder på grundval av detta en stadsvandring som en extraaktivitet på eftermiddagen samma dag som sällskapets jubileumsfest, d v s den 10 augusti. 

Här kommer ni att få se ett antal av de platser där Bode bodde, men också till exempel var han tog båten till Köpenhamn; var systembolaget låg där han emellanåt gick och handlade i amiralsuniform; var han spelade in skivor för ett bolag med affärsidén att gå back och hur långt taxin behövde köra med de flaskor Gula änkan han låtit Jimmie Hendrix beställa från Savoy.

Vart åkte Johnny Bode egentligen färdtjänst? Snart får du veta.

Ja, ni kommer till och med och få se var utgivaren av Bordellmammas visor, porrförlaget Rondex – annars alltid dolt bakom en anonym boxadress – hade sina lokaler.  

PRAKTISKA DETALJER

Vandringen är gratis och öppen för alla medlemmar i sällskapet, men antalet deltagare är av logistiska skäl satt till högst 30 (guider och funktionärer från styrelsen oräknade) – först till kvarn gäller! Anmälan görs på e-post till fredrik.tersmeden (at) legal.lu.se . Alla anmälda kommer att få mejlsvar med bekräftelse om man fått plats eller inte. 

Vandringen avgår kl 12.30 från Malmö Centralstations gamla huvudentré västerut mot Skeppsbron (se bild) och beräknas ta 2,5 à 3 timmar. Se till att ha ätit en stadig brunch innan! 

Här tar stadsvandringen sin början.

Vid värme: medtag dryck. Vid regn: medtag regnponcho (30 uppfällda paraplyer blir kaos).

Det går naturligtvis bra att delta i vandringen utan att gå på kalaset på kvällen (och vice versa), men varför skulle man vilja det?

MER OM KVÄLLEN

Restaurang Wega är belägen på Malmöhus slott, en byggnad som gått från palats till fängelse till kulturinstitution under sin 500-åriga existens. Högst passande för ett sällskap som detta

Kvällens skånska slott och herresäte.

Aftonens begivenhet börjar med samling på vindbryggan till Malmöhus från k 17.45, där alla medlemmar kan få bevittna ett spektakel medan de tar en hutt från sina fickpluntor och blir lite varma i kläderna.

Klockan 18 eller kort därefter går vi i samlad tropp in på Wega.

Där bjuder vi alla medlemmar på kostnadsfri musikunderhållning av DJ:s från Malmös 78-varvssällskap som snurrar de senaste heta stenkakorna, samt liveshow (hepp!) av Juan Delgadas Salongsorkester . (Zarah Leander var bokad men har hoppat av, en stämning är att vänta!)

Till detta extraordinära framträdande erbjuder vi också ett subventionerat smörgåsbord med stora vegetariska inslag, men också klassiska fisk och kötträtter, följt av kaffe och kaka, allt till det facila priset av 300 kronor. Det egentliga priset är alltså högre, men Sällskapet rabatterar. Inget knussel!

Slutligen kommer det givetvis också att finnas en välfylld bar, där gästerna kan förse sig bäst de kan, om de bara lyckas hitta på sätt att få bartendern att missa betalningen.

Festlokalen. Ännu ovetande om vad som väntar.

Klädsel: uppklätt till tänderna. Nu är det flott som tusan, ren Kammersängerklass, så spara inte på krutet.

Det går bra att anmäla sig till jubileumsaftonen redan nu om man vill, se instruktioner nedan. Vill man hellre vänta så går det också bra, men vi vill flagga redan nu för att sista anmälningsdatum är 18 juli.

Observera också att arrangemanget är endast för medlemmar, men det går bra att bli medlem i samband med anmälan.

Det kommer att finnas en (hyfsat hög) maxgräns för antalet deltagare, så det är bra att hålla sig framme. Skulle det ske att det blir fullt hus kommer vi givetvis att meddela det. Har du inte hört något annat finns biljetter kvar.

Anmälan till middagen sker genom att du:

1) Är medlem eller ser till att bli det i samband med steg 2. (Läs mer här).

2) Sätter in 300 kronor på BG 415-6683. Glöm inte att skriva ditt namn på insättningen.

3) Skickar ett mail till info (at) johnnybode.com där du skriver en gång till vad du och dina eventuellt medföljande kumpaner heter, samt att ni har betalat.

Alltså: festen börjar kl 17.45 den 10 augusti, sista anmälningsdag är 18 juli.

2 kommentarer

 1. Mattias Enn skriver:

  Hej!
  Jag vill anmäla mig till festen i Malmö 10/8.
  Mattias Enn

 2. Anders Arvidsson och Elin Granskog skriver:

  Hej

  Kag anmäler mig och Elin.

  Hälsningar

  Anders

Leave a Reply