Höstmöte på Kinesiska Muren

oktober 9th, 2013 by Gustaf

Muren1Den 26: oktober klockan 13 är det dags för Johnny Bode-sällskapets nästa möte. Efter sommarens Skåne-utflykt är vi nu tillbaka i Göteborg. Temat för mötet är 60-talssunk och med anledning av detta har vi valt ett verkligt klassiskt lokus, nämligen Kinesiska Muren på Västra Skeppsbron. Det är Sveriges äldsta ännu existerande kinarestaurang, öppnad redan 1961.

Idag för Kinesiska Muren en lika tynande tillvaro som huset det huserar i och snart är dess historia all, eftersom byggnaden är utdömd och ska rivas. (Andra halvan revs redan i samband med att Götatunneln byggdes för snart 10 år sedan.) Givetvis måste vi se till att gästa den innan dess!

Inspirerad av omgivningen har vi  valt att ha ett lunchmöte, för vad kan väl vara mer dekadent än att dricka öl på en kinakrog klockan ett på eftermiddagen?

Förutom att till exempel diskutera vem som bör få Johnny Bode-priset 2014, så kan mötesdeltagarna se fram emot ett föredrag av styrelseledamoten och bibliotekarien Hjalte Strandén. Han kommer att tala om Ragnar Åslunds bisarra ljugbok ”Svenska bordeller” från 1967 och om porrboken ”Sadistiskt övergrepp del 1 och 2” från samma årtionde, vars kvinnliga författare dömdes till en månads fängelse!

Gamla och nya melemmar likaväl som andra intresserade är välkomna. Men om du vill komma, anmäl dig till info (at) johnnybode . com (fast ordentligt skrivet såklart)  senast onsdag 23 oktober. Anmäl även vad du vill äta, menyn hittar du här:

https://www.kinesiskamuren.se/

 

Leave a Reply